Menu Sluiten

Taverzo Team Event 20 januari 2024

page1image19549856

1 Data
2 Soort toernooi
3 Accommodatie
4 Organisatie
5 Toernooicommissie 6 Toernooileider
7 Goedkeuring
8 Aanvang / Einde

9 Courts
10 Ballen
11 Deelname

12 Klasse-indeling

Zaterdag 20 januari 2024

Team event, gebaseerd op MLP format met rallypoint system. Taverzône te Willem Alexanderplantsoen 4, Zoetermeer JOOLA Pickleball Nederland
Ruud van Graafeiland, Joris Weimar

Ruud van Graafeiland, JOOLA Pickleball Nederland Gemeld bij KNLTB

Aanvang zaterdag 10.00, wedstrijden worden aansluitend doorgespeeld. Verwachte start finalewedstrijden, vanaf 16:00 met het streven de finale rond 18:00 te kunnen spelen.

Er wordt op 2 courts (rode sportvloer met lichtblauwe belijning) Er wordt met JOOLA Primo Balls

Voor alle leeftijden en bij voorkeur 3.5 Rating of hoger. Elk team bestaat uit 4 personen, waarvan 2 mannen en 2 vrouwen. Inschrijven kan individueel en/of als team in zijn geheel. Er is ruimte voor maximaal 8 teams van 4 personen. Maximaal 4 reserves zijn inzetbaar bij alle 8 teams in het geval van een blessure.

Individuele opgaven zullen samengevoegd worden tot teams door de organisatie op basis van een zo evenwichtig mogelijke verdeling van de Ratings.

Uitnodiging tot inschrijving voor de JOOLA Sweetlake Pickleball League (JSPL)

page1image19549648

13 Speelwijze

Volgens het format van de MLP in de VS worden er in elke teamwedstrijd minstens 4 wedstrijden tot de 21 gespeeld. Elk punt telt (rally scoring) en elke speler in het dubbel heeft een vaste positie in het veld. Heeft het team een even aantal punten wordt er geserveerd vanaf de rechterzijde, bij oneven vanaf de linkerzijde. Het eerste team dat 20 punten haalt kan daarna alleen nog scoren op de eigen service.

Als of zodra de tegenstander ook 20 punten heeft geldt hetzelfde voor de tegenstander. Minimaal 2 punten verschil is nodig voor een overwinning. De volgorde in een teamwedstrijd is alsvolgt:

  1. Dames dubbel
  2. Heren dubbel
  3. Mixed dubbel 1
  4. Mixed Dubbel 2
  5. Dreambreaker (alleen bij 2-2 tussenstand)

Bij de dreambreaker komen alle vier de spelers aan bod in een volgorde, opgegeven door de teamcaptains voor aanvang van wedstrijd 5. Dit is een single waarbij om de 4 rally’s de spelers van beide teams worden gewisseld in de opgegeven volgorde. Er wordt gestart in poules van maximaal 4 teams. De nummers 4 van beide poules spelen om plek 7 en 8, de nummers 3 in elke poule om plek 5 en 6. De nummers 1 en 2 spelen een kruisfinale (halve finale), alleen de winnaars van de halve finale spelen door voor de finale. Elk team speelt op zijn minst 4 teamwedstrijden en de uiteindelijke finalisten 5.

Plaatsing geschiedt aan de hand van opgegeven ratings en waar mogelijk zal de toernooileiding specialisten raadplegen.

Alle wedstrijden worden door de deelnemers zelf geleid. nvt.

Geef bij de inschrijving duidelijk de rating per speler aan (3.5 / 4.0 / 4.5 / 5.0) inclusief de gewenste maat shirt.

shop@joolapickleball.nl

Voor het toernooi geldt een inschrijfgeld van € 35,- per deelnemer. Elk team krijgt een eigen teamshirt uit de JOOLA collectie. Elk Team kan zijn eigen shirt uit de JOOLA collectie kiezen (volgorde van inschrijving).

Per Mail, naam van het team en de spelers (bij voorkeur met rating). Bij voorkeur zoveel mogelijk per team inschrijven.

Betaling gelijktijdig met de inschrijving door overmaking van het verschuldigde bedrag op rekeningnummer NL61RABO0145760081, ten name van JOOLA Pickleball en onder vermelding van JSPL 2024, naam (van uw team en het aantal spelers). Wij verzoeken u dringend tijdig te betalen!

De inschrijving sluit op 7 januari 2024 of zoveel eerder als het toernooi is volgeboekt. Het maximum aantal deelnemers is 32 en 4 reserves. Reserves ontvangen geen shirt en zijn vrij om een bedrag te doneren aan de organisatie.

Voor de finalisten (2 teams) zijn er prijzen, beschikbaar gesteld door JOOLA Pickleball.

De prijsuitreiking vindt direct na afloop van de finale plaats.

Elke deelnemer/deelneemster is zelf verantwoordelijk voor de juistheid van zijn/haar inschrijving.

14 Plaatsing

15 Arbitrage 16 Legitimatie 17 Inschrijving

18 Inschrijfadres 19 Inschrijfgeld

20 Inschrijfformulier 21 Betaling

22 Sluitingsdatum

23 Prijzen

24 Prijsuitreiking 25 Deelnemers

page2image19619344 page2image19619552 page2image19619760

26 Berichtgeving

27 Afmeldingen 28 Speelruimte 29 Sportkleding

30 Roken

31 Restaurant 32 Bepalingen

33 Instemmings- verklaring

Een overzicht van de aanvangstijden wordt per mail verstrekt aan alle contactpersonen vermeld bij de aanmelding en zullen online worden gepubliceerd opwww.joolapickleball.nl

Bij mogelijke verhindering kan tot uiterlijk 15 januari worden afgemeld bij het inschrijfadres.

Het toernooi wordt gespeeld in de speelzaal van Taverzo, Willem Alexanderplantsoen 4, 2713 VM Zoetermeer.

Het dragen van het verkregen teamshirt is gewenst, gele shirts zijn niet toegestaan ivm de kleur van de bal. Schoenen met zwarte –afgevende- zolen zijn niet toegestaan.

In het gehele gebouw geldt een rookverbod.

In de accommodatie is een kantine met een uitgebreid assortiment aanwezig. nvt.

Met het inschrijven voor dit toernooi gaat u akkoord met de volgende verwerkingen van gegevens van alle deelnemers door de organisatie:

 Publiceren van naam en geslacht van de deelnemers, de indeling, uitslagen en persoonlijke resultaten van het toernooi op websites van Taverzo en JOOLA Pickleball;

U gaat tevens akkoord met het publiceren van foto’s en/of films van de deelnemers op internet en sociale media, inclusief foto’s en/of films waar eventuele sponsoren van een team op zijn vermeld.