Menu Sluiten

Spelletjes

Onderstaande spelletjes zijn bedoeld als training.  Deep serve, deep return – open play De return moet binnen 60 cm van de baseline en de 3e bal moet in de kitchen, anders ben je het punt kwijt. Door een diepe …

Onderstaande spelletjes zijn bedoeld als training.

 Deep serve, deep return – open play

De return moet binnen 60 cm van de baseline en de 3e bal moet in de kitchen, anders ben je het punt kwijt. Door een diepe return te slaan maak je het 3e shot lastiger.

Dinkles

  1. 2 tegen 2 bij kitchenlijn, cross dinken dus met 2 ballen. Zodra er een fout gemaakt wordt door 1 van de 4 roep je dinkles en speel je met z’n vieren het spel uit
  2. naast elkaar tegelijk serveren, diepe cross return, crossdinken (in buurt van kitchen), doordinken tot er een fout wordt gemaakt (punt voor ander). Dan roep je dinkles en speel je met z’n vieren het spel uit (weer punt). Daarna serveert andere kant. Game tot 7. Links-rechts wissel. Bij 1-1 tiebreak tot 7 en mag je zelf kiezen wie links-rechts staat.

Afmaken

Gewone wedstrijd, 1e en 2e hard en diep, daarna kitchengame, je mag hem afmaken als je een goede kans krijgt.

 Kitchengame

Gewone wedstrijd tot 7. Zodra er 1 bal in de kitchen is, moeten daarna alle ballen in de kitchen.

 Netverbod

Gewone wedstrijd tot 7. Extra regel: sla je in het net? Alle punten kwijt! Best of 3 games.

5th shot drop-shot

Gewone wedstrijd met maar 1 regel:  de 5e bal moet een dropshot zijn (hoeft niet precies in de kitchen te landen, mag ook er vlakbij)

 Dinkgame: pull the trigger

2 tegen 2 bij kitchenlijn. Rustig dinken tot iemand the trigger overhaalt. Meteen score: 1 punt. Gaat rally door en wint de ‘ontvangende partij, dan is de partij die aanval begon alle punten kwijt. Als er eerder een fout gemaakt wordt zonder een trigger (aanval): 1 punt (voor ander).

 Aandachtspunt: sta altijd in de ‘ready-position’ als je aan het dinken bent (dus paddle boven nethoogte in 10 uur stand (enigszins naar backhand, voor lefty 2 uur)

Dink drill – open play

Je slaat op en gaat na de derde bal naar voren en dinkt alleen nog maar. De bal mag niet afgemept worden, je krijgt alleen een punt als de tegenstander een fout maakt. Als je de bal ‘killt’ dan verlies je het punt.

Let op: plaatsing, beheersing. En degene die even geen ballen krijgt: goed meebewegen met de partner die de bal speelt (gat afdekken) en goed op de kitchenline blijven, niet naar achter bewegen. 

Altijd voor de dink door de knieën en na de dink weer iets omhoog bewegen.

Als ontvanger sta je in het midden van je vak. En niet om je backhand heen lopen, je laat te veel ruimte aan de tegenstander. 

 Skinny singles (op een half veld in de lengte)

Je staat beiden achterin, door een goede derde bal te slaan kun je naar voren rennen. Vervolgens speel je de rally uit.

Deze oefening kun je ook doen door diagonaal te staan. NB je mag “around the post slaan”