Menu Sluiten

Rilland

Bij L.T.C. Bathse Kreek kun je nu ook pickleballen.

We beschikken, naast 2 gravelbanen, ook over een betonbaan. Deze was dringend toe aan renovatie of vervanging. Door het bestuur is aan de leden gevraagd ideeën aan te brengen voor het gebruik van deze baan. Uiteindelijk is gekozen voor het opknappen van de baan en deze tegelijk geschikt te maken voor het spelen van Pickleball. De voordelen hiervan waren:

 • Relatief lage kosten;
 • Baan blijft behouden voor het tennis;
 • Pickleball is laagdrempelig voor alle leeftijden. Dat biedt mogelijkheden voor andere groepen om bij ons te komen sporten.
 • Het valt binnen de doelstelling van de gemeente Reimerswaal om zoveel mogelijk mensen te laten bewegen (beweegakkoord). Hierdoor werd er vanuit de gemeente subsidie gegeven voor de aanleg van de banen.

In september 2020 was de opening van de vernieuwde baan en werd er voor het eerst Pickleball gespeeld.

Wat is Pickleball?

 • Pickleball is een racketsport die elementen van badminton, tennis en tafeltennis combineert.
  De sport wordt gespeeld op een veld met dezelfde afmetingen als een dubbelspel badmintonveld. Het net is vergelijkbaar met een tennisnet, maar dan wat lager. Het spel wordt gespeeld met een harde ‘paddle’ en een harde, holle plastic bal met gaten.
 • Pickleball is een relatief nieuwe sport. In Amerika heeft het in korte tijd een grote populariteit verkregen. Daar beoefenen inmiddels miljoenen mensen de sport. In 2013 is in Nederland de eerste wedstrijd gespeeld. Inmiddels is er een officiële competitie en zijn er officiële toernooien.
  Zie voor meer info over het spel en de mogelijkheden de website van Pickleball Holland.
 • Zie https://youtu.be/ZgiZZAvURLA om een indruk te krijgen.

In het lidmaatschap van onze tennisvereniging zit tevens het lidmaatschap voor het Pickleball inbegrepen. We kennen ook een apart lidmaatschap voor alleen Pickleball. Zie onze pagina “lid worden” voor de mogelijkheden.