Menu Sluiten

Over Pickleball Melick

Ook verwoede tennissers houden van pickleball
Ook in Limburg kun je pickleballen! Onze club Pickleball-Limburg is gevestigd in Melick (bij Roermond) en bestaat sinds februari 2016. Pickleball-Limburg is opgericht door een paar enthousiaste tennissers die van Pickleball hadden gehoord en er in Canada mee in contact waren gekomen. Ze waren onmiddellijk verliefd op het spel… Gelukkig kregen we meteen goede steun van de Pickleball club uit Eefde en van Pickleball Holland die ons hielpen met ballen, paddels en goede raad. Ook hebben we er veel baat bij dat onze club nauw verbonden is met de tennisclub LTV Melick.

Lessen op basisschool
Op dit moment hebben we zo’n 20 regelmatig spelende leden afkomstig uit de hele provincie. We spelen van september tot april iedere zaterdag van 10 tot 11 uur in de LACO sporthal in Melick. Het blijkt telkens weer dat Pickleball een sport is met een lage drempel die ook verwoede tennissers erg aanspreekt. Ook bij jonge kinderen blijkt – nu we enkele Pickleball lessen op de basisschool hebben gegeven – de sport goed aan te slaan. Mede daarom zijn we van plan miv begin volgend jaar ook buiten te gaan spelen op banen die door onszelf worden aangelegd met de volle steun van LTV Melick.

Limburgs Pickleball Open
Sinds het begin nemen we actief deel aan de nationale kampioenschappen en toernooien georganiseerd door andere clubs. Vorig jaar september hadden we ook ons eigen toernooi het “Limburgs Pickleball Open”. Met 50 deelnemers en 6 nationaliteiten was het een sterk bezet en erg gezellig toernooi. Ook dit jaar zullen we op 29 september (2019) dit toernooi weer organiseren.

Wil je meer weten neem dan contact op met: Frans Buckers (frans@omnika.nl) of Jan Willem Merkx (voorzitter@ltvmelick.nl). We zien je graag komen!