Menu Sluiten

Over Pickleball Haarlem

De dames in de meerderheid maar ook enkele heren
In Haarlem wordt fanatiek Pickleball gespeeld door een groep van zo ongeveer 20 mensen. De leeftijden lopen uiteen van rond de 30 tot ouder. Veel van onze spelers hebben een tennis, badminton of tafeltennis achtergrond, een aantal spelen dit ook nog naast Pickleball.
De dames zijn in Haarlem in de meerderheid maar ook enkele heren zijn met regelmaat op de baan te vinden. Naast Haarlemmers zijn er zelfs spelers die elke week uit Leiden komen om een balletje te slaan.

Bernadette Snijders Blok en Yolande de Waal hebben het pickleball geintroduceerd in Haarlem, net als eerder al in Amsterdam. In het begin met vier spelers maar al snel werden meer mensen enthousiast vanuit allerlei hoeken. Het wervende enthousiasme van Bernadette heeft hier een grote rol in gespeeld. Na wat omzwervingen langs verschillende tennishallen en gymzaaltjes hebben wij nu onze vaste plek bij TV Kontakt (vrij spelen) en de Duinwijckhal (trainen).

Donderdagavond inloopavond
We spelen op donderdagavond bij Tennis Vereniging Kontakt in Haarlem Noord. Voorjaar en zomer (april tm september) hebben we hier de beschikking over een buitenbaan die we delen met de handbalvereniging. Op zomeravonden starten we om 19.00 uur en gaan we door tot de zon ondergaat. Het tennispark heeft een gezellige kantine en een groot terras, na afloop wordt er dus vaak nog wat gedronken met elkaar. Er is altijd wel een vaste groep aanwezig, we melden in een Whatsapp groep of we er zijn, soms mogen we gasten verwelkomen uit andere steden of landen.
De 1e keer meespelen in Haarlem is gratis, daarna betaal je 5 euro per keer. Wil je vaker spelen dan is een strippenkaart of zomer/winterkaart voordeliger.
Kom een keer kijken en meespelen, alle materiaal is aanwezig, dus sportschoenen aan en spelen!
Meer info: haarlem@pickleballholland.nl

Toernooien
Met regelmaat organiseren we een gelegenheidstoernooitje, bijvoorbeeld met Pasen of einde van het jaar.
Ook gaan we gezamenlijk naar toernooien in het land zoals Den Haag, Melick en Amsterdam. Er zijn zelfs fanatieke Haarlemse spelers die aan toernooien in het buitenland hebben meegedaan!
Eens per jaar is er de Haarlem Open. In 2019 zal deze op 25 augustus plaatsvinden.
Inschrijven hiervoor is al mogelijk via deze link.

Trainen
Naast vrij spelen op donderdag is er s winters in Haarlem een trainingsavond in de Duinwijckhal op dinsdag. Deze avond kent geen vrije inloop, je moet je inschrijven en er is plek voor 16 mensen. Bij de training wordt gelet op techniek en spelstrategie. Na het uur trainen is er nog tijd om potje te spelen.