Menu Sluiten

Over Pickleball Amsterdam

Amsterdam: waar het allemaal begon
Pickleball is meegenomen vanuit de VS door Bernadette en Yolande. De eerste wedstrijd werd gespeeld in Amsterdam op het Java-eiland in Oost, maart 2013. Was het eerst vooral een vriendinnenclub, langzaam komen er steeds meer mensen via andere kanalen binnen. De leeftijd is relatief hoog, vijftig plus met hier en daar een verdwaalde dertiger of veertiger. Op dit moment hebben wij twintig mensen die regelmatig komen. Daarnaast nog een stuk of tien af en toe. Het ledental is in de afgelopen zes jaar niet veel gestegen, komt ook omdat spelers langzamerhand terecht kunnen in de steden waar zij zelf wonen en waar nu ook pickleball gespeeld wordt. Jammer voor ons, maar goed voor pickleball in Nederland! Komend jaar is het plan om te gaan werven bij verschillende Amsterdamse sportclubs, bijvoorbeeld door clinics te organiseren bij tennis- en badmintonverenigingen.

Dit jaar zijn verschillende Amsterdamse pickleballers een vaste avond gaan trainen in Haarlem. Je ziet iedereen vooruitgaan. Elke week bereidt iemand een bepaalde training voor aan de hand van filmpjes op You Tube en de eerste drie kwartier wordt er hard geoefend. Komend seizoen willen we een vaste trainingsavond in Amsterdam organiseren.

Tweede trainingslocatie
Sinds 2015 spelen wij van september tot en met mei op de zondag in sporthal de Pijp, twee uur lang van 16.30 – 18.30 uur. Op donderdagavond is er een sportinstuif waar allerlei sporten beoefend worden, op één veld wordt dan ook pickleball gespeeld. Maar in deze hal kunnen niet trainen, dus hebben we naarstig gezocht naar een tweede locatie. En het lijkt dat we nu een poot aan de grond hebben bij sporthal Laan van Spartaan. Moderne hal, zachte verende vloeren, goed bereikbaar met ov en dichtbij de Amsterdamse ring (West). Wordt ook gebruikt voor badminton dus er is belijning! De komende weken proberen we hem al uit, want er was veel animo om door te spelen in de zomer. Mocht je zin hebben, tot half juli hebben we op de dinsdag en vrijdag drie banen in de kleine zaal. Vanaf september hopen we er op maandag- en vrijdagavond te kunnen gaan trainen.

Tweede Amsterdam Open
In najaar 2018 vond het eerste Amsterdam Open toernooi plaats, met maar liefst 80 deelnemers! Op 2 november 2019 gaat de tweede editie van de Amsterdam Open van start. Dit keer de hele dag. Zie ook de kalender in deze nieuwsbrief en de website www.pickleballholland.nl

Rest ons te zeggen dat, mocht je ooit langs waaien, je altijd welkom bent om mee te spelen.
Stuur een mailtje naar: amsterdam@pickleballholland.nl

Groetjes, Jiske en Loes