Menu Sluiten

Over Pickleball Almere

Almere: zoektocht naar een goede locatie en die is gevonden
Enthousiast geworden door hun kennismaking en opgedane ervaring met pickleball in de USA besloten Helga en Anne van Muijen deze in Amerika snelgroeiende sport in Nederland te introduceren. Tot hun grote verrassing bleek er echter in Amsterdam al een club te bestaan. Het was daarom niet moeilijk om zich in eerste instantie daarbij aan te sluiten. Een leuke club mensen die goed bezig waren. Zo was er bijvoorbeeld al een geslaagd internationaal toernooi georganiseerd. Voor die gelegenheid waren ook topspelers uit Amerika overgekomen voor het geven van trainingen. Op een gegeven moment werd besloten om een officiële stichting in het leven te roepen om de verspreiding van pickleball over Nederland te bevorderen.  Er werd toen alleen nog maar in Amsterdam en Eefde gespeeld. Samen met Bernadette en Carine van de club Amsterdam vormden Helga en Anne het oprichtingsbestuur van stichting Pickleball Nederland.

Starten in een bovenzaaltje
Niet lang daarna werd contact opgenomen met het Sportbedrijf van de gemeente Almere om daar een eigen club te starten. Dat viel bar tegen. Alle bestaande sporthallen en sportzalen in scholen waren volledig volgeboekt. Ook bleek dat niet alle zalen geschikt waren voor pickleball omdat de achterlijnen van de beschikbare badmintonvelden te dicht tegen de wanden liggen. Uiteindelijk kon worden gestart in een bovenzaaltje van een schoolgebouw in een van de meest afgelegen buitenwijken van Almere, de Rivierenbuurt.  Via een artikel in het Almeerse huis-aan-huis blad werden clinics aangeboden en kwamen de eerste belangstellenden. Uit die periode stammen onze trouwe leden Michael, Eltje en hun zoon Saviel, die nog steeds van de partij zijn.

Inmiddels 15 leden
Inmiddels zijn wij op onze derde locatie beland na eerst nog een deel van het seizoen 2017/2018 in de breedtesporthal van het Topsportcentrum Almere te hebben gespeeld. Daar konden wij echter aan het begin van het huidige seizoen niet terecht en hebben wij tot januari 2019 moeten wachten op de opening van de huidige speellocatie, de gloednieuwe sporthal in Almere-Haven. Gelukkig hebben de startproblemen er niet toe geleid om er maar mee te stoppen. Door publiciteit rond de opening van de nieuwe sporthal is er aanwas van nieuwe leden op gang gekomen en sluiten wij dit seizoen af met bijna 15 leden, die elke dinsdagavond tussen 19.00 en 21.30 uur aan de bak gaan.

Terug naar boven