Skip to content

Home

Wat is pickleball?

Picklebal is een (voor Nederland) vrij nieuwe sport. Op vrijdagmiddag 1 Maart 2013 is op het Java-eiland in Amsterdam de eerste wedstrijd op Nederlandse bodem gespeeld! Ondertussen is er een actieve pickleballgroep in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Almere, Oosthem, Melick, Eefde en Haarlem.  Nieuwe initiatieven worden actief ondersteund door de pickleballbond. Elk jaar in maart is het NK en elke 2 jaar is er een groot internationaal toernooi.

In de USA is het aantal pickleballers de laatste jaren explosief gegroeid naar miljoenen spelers en overal zijn nu clubs en banen.

We zijn hard bezig om het picklebalvirus verder over Nederland te verspreiden. Als sport voor alle leeftijden om fanatiek en op hoog niveau of recreatief tot op hoge leeftijd te spelen. Pickleball is een sport voor iedereen, alle leeftijden en alle niveaus! De reacties van deelnemers zijn onverdeeld enthousiast! Het is makkelijk te leren en je hebt vooral veel plezier.

Nieuws en activiteiten

Haarlem: dinsdagavond = trainingsavond. Schrijf nu in!

Om het niveau van pickleball in Nederland te verhogen gaan we vanaf oktober elke dinsdagavond van 20.00 u -21.30 u trainen (en een half uurtje spelen). In Haarlem is een gloednieuwe badmintonhal, waar wij 3 banen beschikbaar hebben. Deze avond is bedoeld voor pickleballers die hun spel willen verbeteren door gericht te oefenen. Zolang we ...lees verder "Haarlem: dinsdagavond = trainingsavond. Schrijf nu in!"

Haarlem: 26 augustus Haarlem Open 2018. Nu inschrijven!

Op zondagmiddag 26 augustus vindt de 2e Haarlem Open plaats. Een dubbelspeltoernooi voor spelers uit het hele land en van alle niveaus. Houd die datum vrij. Inschrijven via onderstaand formulier. First and last name What's your rating in doubles? (For a description, take a look at the website ' what is pickleball-speelniveaus) I don't know ...lees verder "Haarlem: 26 augustus Haarlem Open 2018. Nu inschrijven!"

Melick: 1e Limburg Open september 2018

Op zondag 30 september doen we met een groep spelers uit Haarlem mee aan de 1e Limburg Open. Er is nog voldoende plek dus kom ook! We gaan met een aantal mensen zaterdag 29 september al die kant (Melick bij Roermond) op. Pickleball Haarlem betaalt het inschrijfgeld van alle Haarlemse deelnemers! Meer info: https://pickleballholland.nl/nl_NL/melick-open/

Haarlem: Speel mee deze zomer

Al enkele maanden pickleballen we weer buiten. Elke donderdagavond vanaf 18.45 uur tot donker wordt er gespeeld op de velden achter het café bij TVKontakt. En bij slecht weer hebben we tot 20.15 de zaal achter de hand. Goed nieuws: de prijs van een zomerkaart is verlaagd naar € 65,- en voor dat bedrag kun ...lees verder "Haarlem: Speel mee deze zomer"

The Dutch Pickleball Championship was a great success! In the men's and women's doubles highest level the former champions  continued their title but in the mixed doubles we have new champions!

The results:

Mixed Doubles level 3.5 - 4.5

1st Dylan van der Heijden & Gianne Meijer

2nd Leo Heldoorn & Jiske van Groeneveld

3rd Daniël van Laarhoven & Carine Thesingh

Mixed  Doubles Level 2.5-3.5

1st Toy Broen & Loes Broen

2nd Rodrigo Agundez & Guyanne van der Horst

3rd Marie-José Cobben & Henk de Vries

Women's doubles 3.5-4.5

1st Pim Burgers & Jiske van Groeneveld

2nd Gianne Meijer & Wanda Straatman

3rd Carine Thesingh & Jolanda Klaassen

Women's doubles 2.5-3.5

1st Loes & Maud Broen

2nd Jet Merkx & Tessel Snijders Blok

3rd Marion Boom & Germa Wels

Men's doubles 3.5-4.5

1st Dylan van der Heijden & Daniël van Laarhoven

2nd Bart Boon & Donny Otte

3rd Chun man Yeung & Jeroen Knevel

Men's doubles 2.5-3.5

1st Marc van den Elzen & Toy Broen

2nd Brian van Schagen & Frans Buckers

3rd Andres Mendzoa & Rodrigo Agundez

De medaillewinnaars in de mix dubbel
De medaillewinnaars in de dames en heren dubbel