Menu Sluiten

Home

Wat is picklebal?

Pickleball is een wereldwijd snelgroeiende, dynamische racketsport. Kijk onderstaand filmpje voor een 1e indruk.

De sport wordt gespeeld op een veld van 13,4 bij 6,1 meter. Dit is qua omvang hetzelfde als een dubbelspel badmintonveld. Twee verschillen: de dwarslijn ligt iets verder (15 cm) van het midden (dus vormt een groter vak) en er zijn geen enkelspellijnen-enkel en dubbel wordt op zelfde veld gespeeld. De nethoogte is 91,4 cm (en 86,4 in het midden) en daarmee wat lager dan een tennisnet.  Het spel wordt gespeeld met een paddle en een harde, holle plastic bal met gaten.

Kenmerkend voor pickleball is de dynamiek in het spel. De kleine baan in combinatie met het lichte materiaal maakt deze sport geschikt voor jong en oud. Mede door de onderhandse opslag blijkt iedereen na een half uurtje uitleg en oefening in staat om een potje pickleball te spelen. Een korte introductie met uitleg van de belangrijkste regels:

Picklebal in Nederland

In 2013 is in Nederland de eerste pickleball geslagen. Op dit moment zijn er pickleballgroepen in Almere, Amsterdam, Den Haag, Eefde, Haarlem, Harlingen, Hoogeveen, Melick, Oosthem en Utrecht. Nieuwe initiatieven worden actief ondersteund door de pickleballbond. Elk jaar is het NK er zijn veel clubtoernooien en elke 2 jaar is er een groot internationaal toernooi.

In de USA èn in de rest van de wereld is het aantal pickleballers de laatste jaren explosief gegroeid naar miljoenen spelers en overal zijn nu clubs en banen.We zijn hard bezig om het picklebalvirus verder over Nederland te verspreiden. Als sport voor alle leeftijden om fanatiek en op hoog niveau of recreatief tot op hoge leeftijd te spelen. Pickleball is een sport voor iedereen, alle leeftijden en alle niveaus! De reacties van deelnemers zijn onverdeeld enthousiast! Het is makkelijk te leren en je hebt vooral veel plezier.