Menu Sluiten

Coronaproof Pickleballen: Skinny Singles

Een demo filmpje

De spelregels

De regels voor enkelspel zijn dezelfde als de regels voor dubbelspel, behalve voor serveren en het afroepen van de score.

Regel 4.B.5 Als de score van de spelers even is (nul, twee, vier….), Moet de opslag worden gedaan vanuit het rechter / even serveergebied en door de tegenstander worden ontvangen in het rechter / even serveervak.

4.b.5.b Als de score van de spelers oneven is (één drie, vijf….), Moet de opslag worden gedaan vanuit het linker / oneven serveergebied en door de tegenstander worden ontvangen in het linker / oneven serveervak.

4.b.5.c nadat de serveerder de rally heeft verloren of fouten, zal er een side-out plaatsvinden en wordt de service toegekend aan de tegenstander.

Een laatste dat u moet weten, is hoe u de score in pickleball-singles kunt noemen. Het zijn slechts twee nummers, de servers scoren als eerste en de tegenstanders als tweede.

Een punt ter verduidelijking. De regel met twee stuiters, die stelt dat nadat de bal is geserveerd, elke partij één grondslag moet maken voordat de bal wordt geslagen, is nog steeds van kracht voor pickleball-singles. Wat anders betekent dan tennis, is er geen service en volley.