Menu Sluiten

Het speelveld

Afmetingen

Het picklebalveld is 13,4 lang  en  6,1 meter breed (44 bij 20 ft) voor zowel dubbel- als enkelspel. De nethoogte is 91,4 cm (36 inch)  aan de uiteinden, en 86,4 cm (34 inch) in het midden. Het vak tussen de servicelijn en het net heet de non-volley zone en deze meet 2,13 meter vanaf het midden van het veld. Dat is inclusief de lijn, want deze hoort bij de non-volleyzone (ook wel ‘kitchen’ genoemd).

Een dubbelspel badmintonveld is geschikt voor pickleball-alleen de non-volleyzone is bij badminton iets kleiner (1,98 ipv 2,13). Dit kun je in een hal met badmintonbelijning oplossen door een aparte non-volleyzone lijn te tapen. De  lijnen zijn allemaal 5 cm breed.

Op een hardcourt tennisbaan kun je 2-4 pickleball velden belijnen. Door met mobiele netten te werken blijven de velden multifunctioneel.

Om goed te kunnen spelen heb je wel wat ruimte om het speelveld heen nodig. Aan de achterzijde minimaal 1,5 meter (bij voorkeur 2,5 meter) en aan de zijkant minimaal 1,5 meter (bij voorkeur 2 meter) tussen velden of tussen veld en hek.

Buiten:

Op elk verhard veld met niet te veel oneffenheden kun je pickleballen. Met belijningsverf (laten) de velden laten aanbrengen is genoeg. Mobiel net erop en de velden blijven bruikbaar voor andere sporten. Kunstgras, gravel en french court  zijn niet geschikt als ondergrond.

Je kunt er ook voor kiezen om een speciaal pickleballveld aan te laten leggen, zoals hier in Harlingen.