Utrecht

In Utrecht is in deze zomer elke dinsdagavond buiten Pickleball gespeeld. Dit was een groot succes. Hieronder staat uitgebreid beschreven waarom. Daarom spelen we in de zomer van 2018 zomer zeker weer buiten Pickleball. Precieze data en prijzen voor 2018 volgen nog.

Adres: Sportpark Koningsweg, Koningsweg 139, Utrecht

Wil je op de hoogte blijven en/of eens meespelen? Stuur dan een berichtje naar Bart de Baere, bart.de.baere@ordina.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verslag zomer 2017.

Deze lente zijn we op sportpark Koningsweg begonnen met een nieuwe sport, Pickleball. Vanaf 25 april t/m 5 september 2017 wordt er elke dinsdagavond buiten gespeeld op het handbalveld op Sportpark Koningsweg. En dat voor slechts €40,- voor het hele zomerseizoen. Hoe is het gegaan?

Voorop staat het enthousiasme en plezier van de spelers. Dat was enorm. Het was iedere week gewoon een feest om Pickleball te spelen. Alleen daarom willen we volgende zomer weer.

Het tweede zeer geslaagde punt is de accomodatie. Wat een heerlijke plek. Groen, ruim, rustig en toch vol leven. Bedankt Jordy, beheerder van sportpark Koningsweg, voor alles wat je voor ons hebt gedaan: het hekwerk, de belijning en de kist. Heerlijke kantine bij de Rivierwijkers waar we zowel binnen en buiten op het terras enorm van hebben genoten. Natuurlijk hebben we nog wel wat te wensen, maar voor het eerste seizoen was het boven verwachting goed voor elkaar.

Spannend punt is het weer. Kan er in Nederland zomers buiten Pickleball gespeeld worden. Het antwoord is volmondig ja. We hebben slechts twee keer niet kunnen spelen, de eerste keer vanwege storm en de tweede keer vanwege aanhoudende regen. Dat betekent dat we 18 keer wel gespeeld hebben. Daar zaten heel veel mooie avonden bij met prachtige Hollandse luchten. Genieten gewoon.

We zijn het seizoen met 10 mensen begonnen. Tijd om veel reclame te maken. Via facebook, een clinic op de badmintonvereniging, een webpagina, een artikel in de krant en veel mond op mond reclame. Dit heeft ertoe geleid dat 38 bezoekers op sportpark Koningsweg kennis hebben gemaakt met Pickleball. 7 van hen vonden Pickleball zo leuk dat ze ook bleven terugkomen. We zijn het seizoen daarom geëindigd met 17 leden.

Niet erg belangrijk, maar wel leuk om te melden is dat het niveau van de Utrechtse spelers erg hoog is. Er wordt heel goed Pickleball gespeeld. Dat is ook wel een gevaar omdat voor beginners er hierdoor een drempel ontstaat. Ik hoop dan ook dat we er snel weer een paar beginners bij krijgen zodat we een goed gemengd gezelschap blijven.

Pickleball in Utrecht een succes? Ja, ja en nog eens ja. Bedankt dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt. Volgende zomer zeker weer.

Groet, Bart de Baere, bart.de.baere@ordina.nl